Obserwatorzy

niedziela, 1 marca 2015

Jajka z chrzanem po żydowsku

Witajcie..

Małymi kroczkami zbliża się nam Wielkanoc... A z czym kojarzy Wam się to najważniejsze święto? Moi chłopcy odpowiedzili tak: Oczywiście "Pan Jezus wstaje na nowo" " I święcimy jajka a potem jemy ich dużo!!" :)



A jak jajka... to tylko z chrzanem... i to nie byle jakim - oczywiście od Orzecha!




Jajka w chrzanem po żydowsku:
25 dag chrzanu
25 dag tłuszczu
sól, pieprz
majeranek
miód naturalny
 sok z cytryny do smaku

Chrzan tarty włożyć do naczynia z rozgrzanym tłuszczem, smażyć przez około 15 min. i doprawić. Kiedy ostygnie udekorować jajka na twardo. 

SMACZNEGO :)

Chcecie poznać więcej produktów firmy Orzech? Zapraszam do sklepu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz