Obserwatorzy

piątek, 13 marca 2015

Właściwości czerwonej kapusty

Witajcie..
Znów za oknem szaruga... deszcz.. Bardzo ważną rolę odgrywają teraz witaminy w tym "zdradliwym" okresie. A czy wiedzieliście, że czerwona kapusta z jabłkiem ma mnóstwo zalet, a jednocześnie jest świetnym dodatkiem do obiadu w formie surówki??

Czerwona kapusta oprócz tego, że jest niskokaloryczna, posiada zbliżoną wartość witaminy C co cytryna! Oprócz tego witaminy z grupy B, witamina A, E oraz K i rutyna również nadaje wartość kapuście. Ale jej największymi skarbem jest wapń, magnez i potas.



Czerwona kapusta stanowi idealny dodatek do wołowiny i drobiu!! A w połączeniu na przykład z jabłkiem.. buduje tarczę odpornościową organizmu!! A jak mowa o pełnowartościowych produktach zapraszam do sklepu Orzech!!



Ja nie zawiodłam się na produktach firmy Orzech. Wysoka jakość, idealny smak i odpowiednia cen to główne zalety ich  zakupów. 

Sami sprawdźcie i oceńcie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz